Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Innsendt av: Peder Joakimsen

Utglidning av veg

Annet
2021-06-07 10:39 (#72788)
Besvart Besvart

Adresse: Krysset Muségata/Trostvegen 1

Kart (69.6478010976369, 18.942111045179164)

Etter utbygging av Trostvegen 6 for to år siden, med utgraving av vegen til krysset med Muségata pga vanntilførsel har området rundt krysset begynt å gli ut i retning min eiendom, Rektor Qvigstads gate 15. Dette skjer spesielt nedenfor selve krysset og hvor det er fare for utforkjøring, spesielt på vinteren.

Problemet har oppstått i sammenheng med at utbygger av Trostvegen 6 gikk konkurs og ikke fikk fullført utplaning av vegen og samtidig bygde vannkummen for dypt. Dette medførte igjen at området rundt kummen ikke ble asfaltert og at det har dannet seg et krater i vegbanen. Utbygger asfalterte også de nedre deler av vegen i krysset lengre ned mot min eiendom (som har et ca meterlangt fall mot plenen fra vegbanen), som også gjorde kanten ustabil, i en allerede svakt fundamentert veg.
Dette ble også påpekt av meg og andre i forbindelse med utbygginga av ovennevnte tomt.

Nå kjører biler mer mot nedre del av vegen og vi frykter utrasing av vegbanen og videre utforkjøringer. (Det har alt skjedd utforkjøringer i krysset ved minst to anledninger, siste gang kjørte en brøytebil utfor, som medførte stor skade på mine barns trampoline, som medførte at denne måtte kasseres).

Jeg ber om befaring av vegen/krysset av kommunen, gjerne sammen med meg og naboer for å diskutere sikring av vegen. Dessuten må også kummen i krysset bygges om og vegbanen ferdigstilles.

Kommentar fra kommunen:

Hei, takk for henvendelsen. Jeg melder videre til Bydrift om Rektor Qvigstadsgate 15, som glir ut etter utbygging av Trostvn. Med hilsen Laila, Servicetorget