Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Innsendt av: Marte Myrvold

Manglende belysning i trafikkert lekeområde

Gatelys
2022-11-13 12:15 (#81293)
Besvart Besvart

Adresse: Skarvegen 26

Kart
Saksbilde

I bakke mellom Skarvegen og Tindvegen (øst, mot Pølsesvevet) er det mange fotgjengere i alle aldre som ferdes. SFO/barnehager i Tromsdalen går der nesten hver dag, og det er også skoleveien for veldig mange til Tromstun, samt til TUIL arena, og gjester på Tromsø Camping. De som skal ned og bruke skiløypa kommer også ned bakken til fots. Kort fortalt; en veldig høyt trafikert veistubb!

På vinteren blir det veldig høye brøytekanter, som gjør at fotgjengere ikke kan hoppe unna når biler henter fart for å komme opp!

Det er ingen gatebelysningen i denne bakken. Jeg bor i huset som vender ut mot bakken/Pølsesvevet, og ser mange barn (og voksne) skli og falle i bakken hver dag, samt biler skli inn på vår gårdsplass eller i grøfta mot lekeplass. Bakken blir sjeldent strødd, og biler henter fart i bunnen, samtidig som barn og skoleungdom sklir på beina og akebrett ned, og jeg har ikke tall på antall livsfarlige situasjoner jeg har sett rett utfor kjøkkenvinduet mitt.
Optimalt burde veistubben vært stengt for trafikk, men det aller minste vi kan be om er skikkelig gatebelysning og prioritert strøing, før det går fryktelig galt her. Legger ved bilde av bakken fra i dag sett fra mitt kjøkkenvindu, noen øyeblikk etter to gikk på rygg, og en syklist sklei i grøfta, da det ikke er strødd.
Håper på rask forbedring av situasjonen her, for nå er det mørkt og glatt, og snøen kommer når som helst.

Kommentar fra kommunen:

Hei, takk for henvendelsen. Jeg har meldt videre til Bydrift om manglende gatebelysning i dette området/Skarvegen/Tindvegen. Med vennlig hilsen Laila, Servicetorget