Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Hva er det som skjer i Sommerfeldtsgate/bodenhoff?

Annet
2019-10-10 10:34 (#59837)
Besvart Besvart

Adresse: Sommerfeldts gate 71

Kart

Siden 16:00 i går, så har det vært kutting og fresing i asfalten rundt huset vårt, og vi lurer på hva det er de gjør der ute? Skal arbeidet vare lenge? Vi hadde barnebursdag her i går, og gjestene måtte vente da det var på tide med hjemreise, fordi det var så mye anleggsbiler utenfor her :) Siden Mackbratta er stengt og dette arbeidet pågår, så er det vanvittig mye trafikk her, og luftkvaliteten er deretter. det blir sikkert kjempefint til slutt, men hva er det de driver med? :)

Kommentar fra kommunen:

Hei Marie,

Jeg er usikker på dette, men jeg sender henvendelsen din videre til en av mine kolleger på Byutvikling/veg.

Ha en fin dag:-)

Mvh

Chatrine
Servicekonsulent
Servicetorget


Det freses smale spor hvor man får lagt ned fiber og forseglet gata på kort tid, flere hundre meter på en dag, uten vegstengning og graving. Dette er framtiden, sies det. Den foretrekkes framfor graving i stadig flere kommuner i Sverige og Tyskland, påstås det.

Vi har tillatt både Telenor (Strand på Kvaløya) og Homenet (sentrumsnære områder) å benytte dette i et par prøveprosjekter for å få erfaring med metoden. Vi ser så langt at det blir en del støy og støv, men det er fort unnagjort og gir mindre ulemper for trafikken enn graving. Så får vi se til våren om skjøtene i asfalten tåler Tromsø-vinter og brøyting og om dette ellers fungerer som lovet. Er dette framtiden i Tromsø også, eller blir det bare med disse prøveprosjektene?

Mvh Kjell, Byutvikling/veg