Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

gravearbeid i forbindelse med fiberkabel

Annet
2019-09-02 16:43 (#59004)
Besvart Besvart

Adresse: Lokes Veg 10

Kart

Jeg er svært skuffet og provosert over arbeidet rundt nedleggelse av fiberkabel i nabolaget. Jeg har selv takket nei til fiber løsning. Arbeidet ble likevel startet i gata i juni 2018 hvor jeg mottok et informasjonsskriv om at Sitecom AS skulle utføre arbeid på vegne av netteier (Broadnet AS/Homenet) Maskineier Martin Mydland AS er graveentrepenør.
En betydelig del av gressplen på de tomter som vendte inn mot gangsti ble gravet opp. En stor grushau ble liggende å blokkere innkjørsel til min bolig i lang tid, hvorpå jeg gjentatte ganger måtte henvende meg til kontaktperson (Sitecom) før grushauen ble fjernet. Deretter ble arbeidet forlatt. Ingenting skjedde. Gressplenen på samtlige tomter så havarert ut. Skilt for gangvei mellom Lokes veg og Bakkehaugveien var lagt i bakken.
Jeg kontakt igjen kontaktperson ved Sitecom i juni 2019 da fortsatt ingenting var gjort. Fortvilte naboer gjorde det samme. Gresset vokste og grus-grøfta inn mot gangvei var ikke bare stygg, men vanskeliggjorde gressklipping av gjenstående plen. Jeg fikk ingen svar. Videre kontaktet jeg Maskineier Martin Mydland som "betrygget" meg om at de enda ikke var ferdig med arbeidet og skulle komme i starten av juli for å rydde opp. Ingenting skjedde. Da jeg kom tilbake fra ferie i midten av august hadde de altså vært der og kastet på jord. Ugress har såklart fått fritt spillerom. Skilt for gangvei ligger fortsatt jamt med jorden.
Forklar meg hvordan slike aktører har rett til å holde på? Har ingen ansvar for destruksjon av eiendom? Ingen ansvar for å rydde opp etter seg? Noe som tilsynelatende skulle være en enkel sak hvis utført effektivt og av arbeidere som legger flid i å gjøre ordentlig arbeid har blitt en forringelse av nabolaget. Hvem har ansvaret?

Minner igjen om at jeg aldri har bedt om eller takket ja til fiber.

Kommentar fra kommunen:

Hei - takk for henvendelsen. Jeg videresender til byutvikling/Veg/Gravemeldingstjenesten. Med vennlig hilsen Laila, Servicetorget

Vi har videreformidlet henvendelsen til entreprenør sammen med noen spørsmål, og håper også å få tid til å se på det selv i løpet av neste uke.
Mvh Kjell, Veg/gravemeldingstjenesten