Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

gravearbeid i forbindelse med fiberkabel - henvendelse nr 2

Annet
2020-06-08 16:20 (#65825)
Besvart Besvart

Adresse: Lokes veg 10

Kart

Sender en ny henvendelse med samme problemstilling som sist (se vedlagt under). Etter min forrige henvendelse her på gata mi for et år siden, kom maskineier martin midland på uvarslet befaring. De lovet å sette opp skiltet for gangsti, fjerne store stein som vanskeliggjør gressklipp, fylle på med jord og så på nytt. I tillegg skulle han ta tak i en annen problemstilling; nemlig det at de i forbindelse med gravingen har fjernet tomtepinner. En uke senere var skiltet kommet på plass - øvrig arbeid står fortsatt ugjort. Jeg har kjent på mye frustrasjon rundt dette og er nå fryktelig lei av en uflidd gressplen. Jeg skal selv fjerne stein, få på mer jord og så på nytt. Hvor skal jeg sende regninga for dette? Tomtepinnene antar jeg at kommunen må få på plass.


Vedlagt er min henvendelse 1 fra 2019:
Annet
2019-09-02 16:43 (#59004)
Jeg er svært skuffet og provosert over arbeidet rundt nedleggelse av fiberkabel i nabolaget. Jeg har selv takket nei til fiber løsning. Arbeidet ble likevel startet i gata i juni 2018 hvor jeg mottok et informasjonsskriv om at Sitecom AS skulle utføre arbeid på vegne av netteier (Broadnet AS/Homenet) Maskineier Martin Mydland AS er graveentrepenør.
En betydelig del av gressplen på de tomter som vendte inn mot gangsti ble gravet opp. En stor grushau ble liggende å blokkere innkjørsel til min bolig i lang tid, hvorpå jeg gjentatte ganger måtte henvende meg til kontaktperson (Sitecom) før grushauen ble fjernet. Deretter ble arbeidet forlatt. Ingenting skjedde. Gressplenen på samtlige tomter så havarert ut. Skilt for gangvei mellom Lokes veg og Bakkehaugveien var lagt i bakken.
Jeg kontakt igjen kontaktperson ved Sitecom i juni 2019 da fortsatt ingenting var gjort. Fortvilte naboer gjorde det samme. Gresset vokste og grus-grøfta inn mot gangvei var ikke bare stygg, men vanskeliggjorde gressklipping av gjenstående plen. Jeg fikk ingen svar. Videre kontaktet jeg Maskineier Martin Mydland som "betrygget" meg om at de enda ikke var ferdig med arbeidet og skulle komme i starten av juli for å rydde opp. Ingenting skjedde. Da jeg kom tilbake fra ferie i midten av august hadde de altså vært der og kastet på jord. Ugress har såklart fått fritt spillerom. Skilt for gangvei ligger fortsatt jamt med jorden.
Forklar meg hvordan slike aktører har rett til å holde på? Har ingen ansvar for destruksjon av eiendom? Ingen ansvar for å rydde opp etter seg? Noe som tilsynelatende skulle være en enkel sak hvis utført effektivt og av arbeidere som legger flid i å gjøre ordentlig arbeid har blitt en forringelse av nabolaget. Hvem har ansvaret?

Minner igjen om at jeg aldri har bedt om eller takket ja til fiber.

Kommentar fra kommunen:

Hei Johanne,

Takk for henvendelsen. Beklager at det ikke har vært en god prosess rundt dette arbeidet.
Jeg sender saken din videre til en av mine dyktige kolleger slik at det kan bli en løsning.
Takk for at du gjorde oss oppmerksomme på dette på nytt.


Ha en fin dag :-D

Mvh

Chatrine
Servicekonsulent
Seksjon for kommunikasjon og innbyggerservice