Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Fremkommelighet

Fortau/gangstier
2020-02-05 10:58 (#63117)
Besvart Besvart

Adresse: Strandveien 3

Kart

Utbygger har i lang tid brukt gaten til å sette fra seg kjøretøy på en slik måte at det er nesten ufremkommelig for andre biler og busser. Det gjør igjen at det er farlig for fotgjengere å bevege seg i området. Hvor lenge skal private aktører få ødelegge for andre brukere og burde man ikke da ha planlagt dette bedre. Med det snøfall vi har hatt i det siste var det i dag direkte livsfarlig i området.

Kommentar fra kommunen:

Hei

Takk for henvendelsen din.

Videresender din henvendelse til Seksjon for Byutvikling / Veg


Ha en fin dag.

Hilsen

Sylvi
Servicetorget


Saken gjelder Strandgata ved nybygget ved Matservice. Fortetting i en trang by gir lett problemer, og det blir ikke bedre av at det kommer store snøfall, men her prøver vi sammen med alle parter å finne løsninger. Utbygger har leieavtale for fortau langs byggeplassen, men trenger også av og til plass utenfor gjerdet, og det har vist seg å skape problemer.
Vi har vært i møte i forrige uke med byggherre, entreprenør, fylkestrafikk og busselskap og funnet løsninger som forhåpentligvis kan gi en bedre gjennomføring, og framkommelighet for de berørte: Vi skal også ha en befaring sammen med drosjenæringen.

For resten av byggeperioden fram til sommeren ønsker vi at gata envegskjøres mot nord, og krever at utbygger er bevisst på at de selv inkludert underentreprenører og alle som kommer med leveranser til byggeplassen respekterer krav som stilles til fri bredde for at bussene skal komme fram. Samtidig må vi være forberedt på at miljøsanering av den forhenværende bensinstasjonen, riving av høyblokka og nybygg sør for nåværende byggeprosjekt vil kunne kreve nye tiltak i de kommende to år.

Mvh Kjell, Byutvikling / Veg