Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Innsendt av: Hallgeir Pettersen

Brøyting til private gårdsplasser

Brøyting
2020-02-05 12:28 (#63121)
Besvart Besvart

Adresse: Dukveien 59.

Kart

Jeg har forståelse for at det kan være nødvendig for brøytemannskapene å legge igjen noe av snøen i private innkjørsel. Men når 100% bare blir lagt inn på privat eiendom mener jeg dette medfører en uforholdsmessig ulempe for gårdeiere. Dette er tilfellet i Dukveien hvor hjullaster bare kjører igjennom og fyller all snø fra veien inn i private innkjørsler i tillegg til å sperre en tilstøtende vei. Det gjøres ingen forsøk på å lede snømassene andre steder enn inn i private oppmåkede innkjørsler. Med 3-6 m3 2 ganger i døgnet sier deg seg selv at det blir vanskelig etter kort tid.
Brøytemannskapene hevder de ikke får lov av kommunen til å føre snøen andre steder. Deponier er ikke tillatt og bortkjøring av masser har man ikke midler til.
På grunn av denne praksisen er de fleste tomtene nå så fulle av snø at det ikke er mulig å frese gårdsplassen.
Dette er en situasjon som vi ikke har opplevd siden 1997 og skyldes ene og alene den kostnadseffektive og brutale måten å brøyte på.
Jeg forventer en endring av nåværende praksis, og bortkjøring av masser så det blir mulig å frese innkjørsler til sidene og ikke rett ut i veien igjen.

Kommentar fra kommunen:

Hei

Takk for henvendelsen din.

Videresender din henvendelse til Bydrift.Ha en fin dag.

Hilsen

Sylvi
Servicetorget