Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Innsendt av: John-Kristian Dalseth

Behov for fartshumper og skilting i Conrad Holmboes veg

Annet
2019-08-26 15:45 (#58835)
Registrert Registrert

Adresse: Conrad Holmboes veg 9

Kart

I nederste del av Conrad Holmboes veg, fra nr. 1 til 13 (strekningen fra Clodiusbakken til Th. Øiens gate) har trafikken økt betraktelig på grunn av arbeidet med å bygge nye boliger på Storhaugen. Det ferdes mye tungtrafikk og annen trafikk fra tidlig morgen til sent på kvelden. Når de nye boligene står ferdig vil også all trafikk til og fra disse komme på samme strekning.

Det eksisterer to fartsdempere på denne strekningen, men disse er såpass nedslitte at de har mistet sin funksjon. All trafikk kjører over disse uten å begrense hastigheten nevneverdig. Nå som trafikken inkluderer mye tungtrafikk, og bare vil øke med allmenn trafikk de kommende årene er det på høy tid å forsterke disse fartshumpene, eventuelt legge større og flere av dem på strekningen.

Dette er skolevei for elever ved Gyllenborg skole, og det er også mange som ferdes på veiene med små barn til bl.a. barnehagene på Trollbakken og Bymyra. Det ligger også en lekeplass/fotballbane midt på strekningen; Gebhardtstykket på øvre siden av veien. Dette gjør også at det burde vært satt opp skilt av typen "Kjør forsiktig, barn leker". Det finnes ingen av disse på denne vegen.

Håper dette når frem og at det vil bli vurdert å utbedre dette.

Kommentar fra kommunen:

Takk for henvendelsen.

Denne saken sendes over til Byutvikling slik at de kan vurdere saken.

Mvh Kjetil, Servicetorget